Skip links

Alagi Mihály: Zacskó

Alagi Mihály: Zacskó


Date:
december 5, 2019

Alagi Mihály díjnyertes magyar fotográfus, munkái önállóan és más művészek alkotásaival együtt, csoportosan is kiállításra kerültek. Fotóival a nyomtatott sajtóban is találkozhattunk. Apjától örökölt analóg fényképezőgépekkel kezdte beleásni magát a fotográfia rejtelmeibe. Témáit tekintve központi helyen áll az emberi gondolkodás és a halandóság vizsgálata. 35 mm-es színes és fekete-fehér filmre egyaránt dolgozik. Multiexpo és hosszú záridő használatával örökíti meg a mozgást és az idő múlását.

Ember s környezete, torz valóság ahol a technológia s a fogyasztói társadalom az uralkodó, mikor a képek elkészültek, rá nemsokára robbant be a „nylon zacskó” forradalom globálisan az embert mint jelenséget de személytelenül akartam megjeleníteni, olyan tárgyat felhasználva ami a mindennapi életben fel sem tűnik használat közben, első gondolatom a szatyrokra a nagy prémium márkák lettek volna, de az ötlettől a megvalósításig nem volt idő beszerezni őket, amit már nem is bánok, ha most jönne az ötlet csak ezekben gondolkodnék, ezekből több fogy napi szinten, s belegondolva nagyobb területet fed le, mint a le-sem merem írni márkák.

Canon T90 fd 50mm F1.8 – Kodak gold 200 – aki ismer annak már fel sem tűnik ha fotózni kell az utolsó amihez nyúlok az a digitális gép, most épp megint divat az analóg, erősödik is, a digi világ mellett jól megfér, nem jobb nem rosszabb, inkább kézművesebb, van idő elmerülni abban amit csinálsz, ha épp nem 10 másodperc alatt lősz el egy tekercset.

BigPicture Magazine