Skip links

Állati vicces fotók – Comedy Wildlife Photography Awards

Sharing is caring!

Középpontban a vadon élő állatok, ezen belül is a természet alkotta humoros szituációk és az állatok humorérzéke!

Idén is megrendezésre került a Comedy Wildlife Photography Awards. Ebben az évben 68 különböző országból nagyjából 4000 pályamű közül válogatott a zsűri. A 40 finalista kép közül végül Sarah Skinner ‘Grab life by the…’ című képe lett a nyertes fotó, mely nem csak a fődíjat, de a Creatures of the Land elnevezésű kategória díját is bezsebelte.

Sarah Skinner: Grab life by the ...

“Megtiszteltetés, hogy nekem ítélték a fődíjat idén. Boldogsággal tölt el, amikor arra gondolok, hogy ez a fotó megmosolyogtatja, megnevetteti majd az embereket világszerte. Örömömre szolgál, hogy elmondhatom, hogy a kis oroszlán szépen fejlődik, növekszik, idén októberben láttam újra. Bíztatok mindenkit és remélem, hogy mindenki  megteszi a tőle telhető legtöbbet a vadon élő fajok védelmének érdekében, hogy a jövő generációi is láthassák és élvezhessék jelenlétüket, pont annyira, amennyire én tettem és teszem ezt, mint természet fotós. Éljenek és róják a síkságot soká az oroszlánok…”

Az Affinity Photo People’s Choise Award, azaz a közönségdíj idén Harry Walkert illete meg, aki ‘Oh My’ című fotójával érdemelte ki ezt az elismerést. A kép egy meglepett alaszkai hódot ábrázol. A remek pillanat elkapása nem csak a közönség tetszését nyerte el, a képet az Olympus Creatures Under the Water díjjal is jutalmazta a zsűri.

Harry Walker: Oh My

Vlado Pirsa ‘Family Dissagreement’ című képe a Spectrum Photo Creatures of the Air kategóriában jeleskedett, Eleine Kruer pedig  az Amazing Internet Portfolio kategória díját vehette át ‘First Comes Love’ című, 4 képből álló sorozatáért.

A kategóriák győztesein kívül 12 pályaművet emelt még ki a zsűri, akiket dicséretben részesítettek: Tilakra Nagaraj, Corey Seeman, Geert Weggen, Tom Mangelsen, Mike Rowe, Alastair Marsh, Martina Gebert, Eric Keller, Elmar Weiss, Roie Galitz és Txema Garcia Laseca.

Vlado Pirsa: Family disagreement

Forrás: Comedy Wildlife Photography Awards

Leave a comment

Name*

Website

Comment

BigPicture Magazine