Skip links

II. Drónfotó pályázat

Sharing is caring!

A MyactionCam Magyarország 2018-ban hívta életre a Hazai Drónfotó Pályázatot. Idén másodszor hirdettek győztest. Összesen 640 fotó érkezett a pályázatra, melyet rangos zsűri bírált el. A nyertesek alatt megnézheted a BigPicture egedi válogatását a beérkező pályáművekből.

Ajpek Orsolya, az Index.hu Sajtófotó-díjas munkatársa
Nánási Pál, fotográfus
Böröczky Bulcsú, az I. Drónfotó Pályázat nyertese
Kálló Péter, fotográfus, a Rockstar Photographers alapítója 
Damak Ferenc, drónfotós, a MyActionCam Magyarország alapítója

A főnyeremény – 1 db DJI Mavic 2 Pro drón Fly More Combo csomag 1 éves kizárólagos használati joga
Speciális kategória (pl. szférikus panoráma) 1. helyezett: – Insta 360 One panorámakamera
2. és 3. díj – 1-1 db DJI Osmo Action akciókamera
Közönségdíj – 1-1 db DJI Osmo Pocket stabilizátor

I. helyezett: Kirják József: Aranyfa
Az idei győztes fotó készítője siklóernyőn kezdte a légifotózást, az itt megszerzett tudását fejleszti tovább akkor is, mikor a DJI Phantommal repül. A kép nagyon tudatos kompozíció eredménye: egy alföldi kiszáradt folyómeder látható rajta a szikes talajjal keretezve, a meder tetején már elalgásodott a víz. A kék szín nem utómunka eredménye, de nem is a folyó szokásos színe: a nap ideális állását kellett megtalálni ahhoz, hogy ez a különleges fotó elkészülhessen. Az alapos alkotói munka most a fődíj elnyerését hozta magával: József egy DJI Mavic 2 Pro drón egy éves használatának jogát kapta meg.
II. helyezett: Dr. Simán László: Tengerszem
Az értékelés úgy zajlott, hogy az öt zsűritag 5 különböző szempont szerint, maximum szempontonként 5 ponttal értékelt minden előválogatott fotót (miközben nem tudták, ki az alkotó). Ez a kép az összpontszámban mindössze 2 ponttal (!) maradt le az I. helyezett mögött. Dr. Simán László nyereménye egy DJI Osmo Action 
A III. helyezett: Török János “Bivalyok” című képe 
lett a zsűri döntése alapján. Ez a fotó (amely az értékelési szempontok közül a megismételhetetlenségre megkapta a maximális 5 pontot mindenkitől) a Nagyszéksósi Bivalyrezervátumban készült. János nyereménye egy DJI Osmo Action kamera.
A Speciális kategória nyertese Domonkos Sada: Világok között című képe.
Nyereménye egy Insta 360 kamera.
A közönségdíjat nyerte: Németh Zsolt: Egy kedves Balinézzel című fotója.
BigPicture Magazine