Skip links

Archivo Pop-Up Photo Gallery: Az elérhető és jótékony fotóművészet háza

Sharing is caring!

Az alábbi hír a We Love Budapest honlapján jelent meg, a teljes cikk EZEN a linken tekinthető meg.
A szöveget írta: Wágner Gábor

December elején nyitotta meg kapuit az V. kerület Arany János utca 7. szám alatt az Archivo Pop-Up Photo Gallery, ami egészen karácsonyig tart majd nyitva, mindennap déltől este 21 óráig. A galériában három fiatal hazai fotóművész képeit tekinthetjük meg, sőt meg is vásárolhatjuk azokat, amivel ráadásul még jótékony célt is szolgálunk. De a galériába akkor is érdemes betérni, ha nem vásárolunk, egyfelől a remek fotók, másfelől pedig az otthonosan barátságos hangulat miatt. Visszafogottság, letisztultság, fehér falak és minimalizmus jellemzi az Archivo Pop-Up Photo Gallery-t, ahol tényleg az elsőrangú képeken van a hangsúly.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Az ötletet egy külföldön több helyen is létező gyakorlat adta. Azok a kiadók, melyek megjelentetik a művészeik monográfiáit, a nagyobb vásárokon azok limitált kiadásait is elérhetővé teszik, vagyis a könyv mellé a vásárló kap egy keret nélküli, kisméretű, aláírt és sorszámozott printet is az adott művész egyik munkájából. Álovits Bálint ezt adaptálta és transzformálta az itthoni viszonyokra. Úgyhogy aki karácsonyig betér az Arany János utcai galériába, a három fiatal, hazai fotóművész munkáit nemcsak megtekintheti, de ha tetszik neki valamelyik, akkor meg is vásárolhatja azt.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A képek felkasírozva, a lehető legjobb minőségben és bekeretezve (barna tölgyfa vagy fehér hársfa keretben) kerülnek eladásra, ezért a vevőnek már csak annyi a dolga, hogy hazavigye, és a falra akassza. Méret tekintetében a fotók kerettel együtt 40 cm szélesek és 25 cm magasak. Minden képből 10 db-ot adnak el, az ár pedig igazán nem magas: 45 ezer Ft (130-150 euro). Ráadásul még nemes célt is szolgálnak a vásárlók, hisz minden kép árának 5%-a a Segítő Angyalok nevű alapítványhoz kerül, ami hajléktalanok és hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésével és szórakoztatásával foglalkozik.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest
Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Forrás: We Love Budapest
https://welovebudapest.com/2019/12/12/archivo-pop-up-photo-gallery-az-elerheto-es-jotekony-fotomuveszet-haza/

Leave a comment

Name*

Website

Comment

BigPicture Magazine